tirsdag 20. mars 2012

Bilskilter, nye regler.Åpner for personlige bilskilt

Åpner for personlige bilskilt
TØNSBERG: De trauste bilskiltene kan være historie. Nye regler åpner personlige bilskilt - som skal produseres i Tønsberg.

Et nytt datasystem hos veivesenet åpner nemlig for at også norske bileiere kan erstatte de vanlige registreringsskiltene med et personlig bilskilt. Tilbudet vil etter alt å dømme bli innført neste år, melderAftenposten.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete sier hun ikke vil stille seg i veien for å gi norske bileiere muligheten til å ha personlige bilskilt og at det kun er spørsmål om tid.

Produseres i Sverige

I Sverige går ekstrainntekten for personlige skilt til inntekt for trafikkofre. Det er ennå ikke tatt stilling til en slik ordning i Norge, men trolig vil et personlig skilt koste rundt 200 - 300 kroner ekstra, ifølge avisen.

Statens vegvesen som har gitt oppdraget til svenske Scandinavian Motorcenter som vant anbudskonkurransen med et tilbud på 60 millioner kroner. Svenskene har i anbudet basert seg på produksjon i en ny fabrikk i Tønsberg, som skal holde til i leide lokaler i Tuben Næringsbygg E-18 på Sem


Fra starten blir det åtte ansatte, hvorav de fleste på attføring.

LES OGSÅ: Nye bilskilt skal lages i Tønsberg.

Fram til nå er skiltene laget i aluminium, men fra og med årsskiftet vil alle nye norske bilskilt bli laget i plast. Svenske bilskilt ble i en periode laget i plast, men ifølge Aftenposten var svenskene så misfornøyd med skiltene at de gikk tilbake til aluminiumsskilt etter en tid.

Får ikke vekke anstøt

Det er ennå ikke bestemt hvor mange tegn eller bokstaver man kan ha på de nye skiltene, men trolig blir det syv som i dag.
Bokstavene G, I, M, O, Q, Æ, Ø og Å blir i dag som hovedregel utelatt for å unngå misforståelser og problemer med å lese, men veivesenet har ennå ikke avgjort om man vil unngå de nevnte bokstavene i de personlige skiltene.

Veivesenet er derimot klare på at de ikke vil tillate ord og uttrykk som kan oppleves støtende.


– Det er klart det vil komme begrensninger slik at vi ikke får skilt som vekker anstøt, sier Ivar Fjeldberg, sjefingeniør i Statens vegvesen til Aftenposten.
De nye skiltene skal i fremtiden følge person, ikke kjøretøy.
PERSONLIG: Nye regler åpner for personlige bilskilt, som skal produseres i Tønsberg. Det er dog ikke sikkert det blir lov å promotere firmanavn på de nye skiltene... Illustrasjon: Knut-Erik Lahn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det oppstod en feil i denne gadgeten
Loading...