fredag 23. mars 2012

Jeg og kim kjøpt ny bil. VOLVO V40




Jeg og Kim Allan har kjøpt oss ny bil. Det ble en 2002 modell VOLVO V40

Kombinert med at Volvo V40 og S40 fikk en forsiktig ansiktsløfting i fjor, ble også den gamle dieselmotoren skiftet ut med en ny direkteinnsprøytet turbodiesel bygget på “common rail”-prinsippet.
I likhet med den forrige motoren er også denne produsert av Renault. Det er ikke vanskelig å høre hvor den store forbedringen ligger. Støynivået er mange hakk lavere enn før. Da vi sist kjørte Volvo V40 1.9 D (Bil nr 8/1999) skrev vi: “Støyen slår gjennom på de fleste turtall, og er spesielt sjenerende på tomgang og lave hastigheter der dekkstøy og vindsus ikke preger støybildet. …Vi våger påstanden at 1.9D må være det minst kultiverte motorvalget i noen Volvo personbil i dag”.
Nå er dieselutgaven så absolutt blitt kultivert, og den nye motoren kan sånn sett måle seg med HDi-motorene fra PSA-gruppen. Når turtellernåla pendler rundt 2000-merket, er motoren fleksibel, stillegående og akseptabelt rask. Fra 3000 o/min er lydnivået merkbart høyere, men lydbildet er ikke irriterende.
Også på andre områder har den nye dieselutgaven løftet seg markert i forhold til forrige utgave. Den er blitt raskere samtidig som den er mindre tørst. Akselerasjonen fra 0-100 km/t er forbedret med hele to sekunder, mens gjennomsnittlig forbruk er redusert fra 0,63 til 0,54 l/mil. Bilens egenvekt har økt med bare 5 kg, mens tillatt totalvekt er uendret. Motoren vi kjørte denne gang har 20 hk mer og hele 75 Nm mer enn i vår forrige prøvekjøring. Vær oppmerksom på at to dieselmotorer nå står på leveringsprogrammet, vi kjørte den største, mens den minste har 105 hk.
Modifisert forstilling, en centimeter større akselavstand og litt større sporvidde hører med til endringene som er gjort for å heve komforten i V40 og S40. Særlig på dårlig vei merkes det at Volvo har gått i riktig retning. Sikkerheten er også tatt vel hånd om, nå hører sidekollisjonsputer, sidekollisjonsgardiner og totrinns kollisjonsputer foran med til standardutstyret.



Beskrivelse

Hel og pen bil,fulgt alle servicer på merkeverksted,meget bra i stand.

Utstyr

Hengerfeste
Lettmet. felg sommer
Lettmet. felg vinter
Sommerhjul
Takrails
Vinterhjul
Air Condition
Bagasjeromstrekk
Elektriske speil
El.vinduer
Farget glass
Midtarmlene
Oppvarmede seter
Radio/CD
Sentrallås
Servostyring
ABS-bremser
Airbag foran
Sideairbager
Startsperre
Stålbjelker

Informasjon

Salgsform
Bruktbil til salgs
Bilen står i
Norge
Kilometer
226 500
Årsmodell
2002
Karosseri
Stasjonsvogn
Avgiftsklasse
Personbil
Sylindervolum
1,6 l
Effekt
109 hk


Drivstoff
Bensin
Girkasse
Manuell
Hjuldrift
Forhjulsdrift
Farge beskr
Gul
Antall seter
5
Antall dører
5
Antall eiere
2
Co2-utslipp
185 g/km

Volvo V40/S40 er Volvos billigste alternativ, vi har testet V40 1.8 for å se hvordan den klarer seg i konkurranse med andre biler til rundt 250.000,-.

Til tross for at Volvo V40 begynner å trekke på årene holder den seg fortsatt konkurannsedyktig ved hjelp av modifikasjoner og facelifts, men grunnkonstruksjonen begynner å bli gammel.

Volvo V40 er den billigste Volvoen på markedet, fra kr. 247.900,- er basisprisen på vår testutgave. Da har du en 1.8l motor som yter 122hk under panseret. Vår testbil har i tillegg endel ekstrautstyr bla. metallic lakk, klimaanlegg, skinnratt, rails, fjernstyrt sentrallås, alu felger, radio/cd og vinterhjul. Tilsammen utstyr for 33.000,-. Legger du på årsavgiften på 1.155,- ender prisen på testbilen på 301.055,-.

Volvo V40 konkurrerer med biler som Audi A4, Mercedes C-klasse, BMW 3-serie, Ford Mondeo og Renault Laguna.











































































TEST: Volvo V40 - Bedagelig herregårdsvogn

Volvo V40 har vært med siden 1995, og i høst kom den svenske herregårdsvognen i oppgradert versjon.

Fungerer bra


Og det nye førermiljøet fungerer bra, alle brytere er enkle å lokalisere og lett innenfor rekkevidde. Vi synes imidlertid det er litt knotete at bryteren for betjening av kjørekomputeren sitter på midtkonsollen - vi hadde foretrukket å kunne betjene den uten å måtte løfte labbene fra rattet og i alle fall å betjene dem uten å måtte ta blikket fra veien!

Beroligende anti-skli


Det er også mange små rom til å legge fra seg ting i, og i særdeleshet fant vi antiskli-belegget i oppbevaringsrommene svært praktisk - og ikke minst beroligende. Det er få ting som er så irriterende som lyden av mynter som sklir fram og tilbake i takt med at du dreier på rattet. Forfriskende leskedrikk er imidlertid forvist til gulvplassen i herregårdsvognen - det er ingen flaskeholder, verken for de på fremste eller de på bakerste rad.

Parkerings klype


Der er ingen flaskeholder, men derimot finnes der en holder for parkeringslapper. På sjåførens side på frontruta sitter det en plast-klype, til å holde parkeringslapper. Fikst påtenkt, men lappen ligger da vel trygt på dashbordet også. Og hva hvis den knekker - som plast har en tendens til å gjøre?

Vår motor en gammel levning


Under karosseriet finner vi flere endringer: Hjulopphenget foran er oppgradert med nye støtdempere og nye nedre bærearmer. Hjulopphenget bak har også blitt beæret med visse justeringer, og akselavstanden er økt med noen millimeter både foran og bak. Med ansiktsløftningen kom også noen nye eller oppgraderte krefter under panseret, men motoren som var koblet til girkassen i vår testbil, er en gammel levning.

Barna


Volvo er synonymt med det ypperste av passiv sikkerhet i bil. Og denne nye V40 er intet unntak. Barna er viktige for Volvo, og i den nye V40 får du ISOFIX fester for barneseter i baksetet - som ekstrautstyr til en pris av 450 kroner, riktignok. Volvo var også den første, og er hittil den eneste bilprodusenten som tilbyr bakovervendte ISOFIX barneseter til sine biler.

Seks puter

Selvsagt er den oppgraderte versjonen også oppdatert hva gjelder kollisjonsputer - den nye versjonen har fått to nye puter, sidekollisjonsputer, slik at det nå i alt er seks puter som er klare til å ta imot deg ved en eventuell kollisjon.

Volvo har også vært opptatt av komfort som en del av sikkerheten - men hvordan er det egentlig med komforten i V40? Les mer om dette i plass og komfort.





onsdag 7. mars 2012

Jeg & kim fikk oss ildere.

Fredag 02.03.2012 fikk jeg og kim ildere med navn Nala og Zuzzi. 
2 flotte skapninger som er helt 100% bitefri. 
Vi dro fra Oslo ca kl 14:00 og kjørte oppover mot Kvam der Nala og Zuzzi bodde. Vi tok turen innom Espa når vi først var i området. De har verdens beste boller. 


Så etter Espa så gikk turen videre så neste stopp da var McDonnal`s Lillehammer. 
Der traff Caroline noen bekjente av seg som henne pratet med før vi dro videre til Kvam.
Jeg gledet meg veldig å følte bare veien var lang og at vi aldri kom fram til dit vi ville komme!
Vi stoppet utenfor huset på Kvam der ilderne bodde så føltes det ut som vi hadde kjørt i flere 100 mil. Var greit å få en stopp da ja. 


Så dro vi hjemover hvor vi tok å satt opp buret. Ferret Nation bur. 


De var glad når de kom hit. Så kommer det en del bilder av de under her. 


ZUZZI: 



T.v. Nala
T.H. Zuzzi
Her er noen bilder av Zuzzi når henne kommer ut av buret for første gang i sitt nye hjem. De var veldig nysjerrig på hvordan det var her ja.
Men det fant de fort ut at her trives vi.
De har også møtt Prince (Bilder litt senere)

Ilderne stortrives i sitt hjem her i Gamlebyen i Oslo. Til sommeren skal de få lov å ta en titt i hagen. Men da med Bånd på seg.
Blir spennende å se de farte rundt på gresset her.

De fikk møte på Josefine (Katten vår) det gikk ikke så fint for katta ville jakte. Så kata havna i hagen. 


De skal snart til dyrlegen for helsesjekk så vi vet om de er friske eller om de har noen mangler. 

De elsker også sin blekksprut som de krabber inni og legger seg til å sove. Snart skal jeg også skaffe drennerings rør så de kan løpe rundt her i rør. Og opp trappa i rør. De er litt tung i rompa til å klare å komme opp trappa. Men de er flinke klatrere da. :-)



NALA:
Jeg har hue igjennom armen til Thez




Jeg vil inn til de andre ilderne.

Her er Veske napperen NALA




































Bilder av da Zuzzi møtte Prince
Få lukte da tenkter Prince.  

Jeg vil bare hilse på, ikke løp da!

Er du for et dyr?

Dere er søte sammen da :-)


ZUZZI: Skal jeg ta han der eller?
Nei Orker ikke i dag alikevel!




______________________________________________________________________________________
Her er litt forskjellige bilder av de.
Kenneth: Nei dere skal ikke inn her!
Ildere: Jo vi vill! 
Zuzzi: Faen vi ble løfta opp igjen. 

Vi vil jo inn på Badet jo! Får vi lov.
______________________________________________________________________________________

Følg bloggen til våre ildere på http://ilderdrom.blogspot.com/ ta en titt der for mere bilder av Zuzzi og Nala

Her er filmen Zuzzi vasker seg



Zuzzi tar natt vask.


Her tar Zuzzi natta vask før henne skal sove. God jenta vår.

Henne var veldig trøtt før vasken.

Nydelig illder på 7 år.


Se vår ilder blogg. http://ilderdrom.blogspot.com for å se mer om våre ildere.

Published with Blogger-droid v2.0.4